هشتمین مرکز همکاری های مشترک پژوهشی پژوهشگاه قوه قضاییه با حضور حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه و حجت الاسلام و المسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان در دانشگاه سمنان افتتاح شد.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر مهدی هادی، رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه هدف از افتتاح این مرکز را ایجاد بستری مناسب برای بهره مندی از ظرفیتهای علمی دانشگاه سمنان و دادههای موجود در دادگستری استان برای حل مسائل اجتماعی و آسیبهای منطقهای عنوان کرد.
دکتر هادی در جمع مسئولان قضایی دادگستری استان و دانشگاه سمنان با تأکید بر اهمیت ایجاد این «اتاق فکر مشترک» با دانشگاه اظهار داشت: با توجه به دسترسی دستگاه قضایی استان به اطلاعات دقیق از بستر آسیبهای اجتماعی و از سویی توان علمی دانشگاه میتوان در قالب همکاری مشترک، سیاستگذاری علمی مبتنی بر داده ها را برای رفع برخی از چالشهای استانی ارائه کرد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با اشاره به لزوم تقویت پیوند میان جامعه دانشگاهی و نظام حقوقی، افزود: یکی از خلأهای نظام آموزشی در حوزه علم حقوق، فقدان ارتباط ملموس با فضای عملی و کاربردی در جامعه است. ما بهدنبال راهاندازی بستری برای نشستهای تخصصی علمی نقد آرا با جامعه دانشگاهی و جهتدهی پایاننامهها و رسالههای تحصیلات تکمیلی بر اساس نیازهای واقعی دستگاه قضا هستیم.
وی همچنین در نشست شورای معاونین دادگستری استان سمنان از طرحهای راهبردی پژوهشگاه قوه قضاییه در حوزههای مختلف از جمله اصلاح برخی از قوانین و بازنگری در بعضی از مجازاتها، همچنین سیاست کاهش جمعیت کیفری و ارتقاء سطح اتقان آراء قضایی خبر داد.
اجرای الگوی تعاملی هوش مصنوعی در دادگستری سمنان
حجت الاسلام و المسلمین هادی در این جلسه با اشاره به نقش فناوریهای نوین در تحول نظام قضایی، گفت: پژوهشگاه در حال طراحی الگوی تعاملی دستگاه قضایی با فناوری هوش مصنوعی است. این الگو با هدف ارتقای بهرهوری هدفمند و عملیاتی قضات، کارکنان و مدیران قضایی است که بهصورت نمونه در استان سمنان اجرا خواهد شد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه در پایان از مسئولان قضایی استان دعوت کرد در مسیر ارتقاء علمی دستگاه قضا آثار علمی، پژوهشی و تألیفات خود را برای چاپ به پژوهشگاه ارائه کنند.
افتتاح مرکز پژوهشی در دانشگاه سمنان با هدف تقویت حکمرانی علمی و کاربردی در استان سمنان است
حجت الاسلام و المسلمین اکبری رئیس کل دادگستری استان سمنان در ابتدای مراسم افتتاح مرکز پژوهشی قوه قضاییه در دانشگاه سمنان با تأکید بر اینکه هر فرد در هر موقعیتی باید برای جامعه مفید و مؤثر باشد، اظهار کرد: افتتاح ابن مرکز زمینهساز آن است که دانشآموختگان دانشگاه، دانش نظری خود را در مسیر رفع نیازهای واقعی جامعه و دستگاه قضایی به کار گیرند.
وی در ادامه عنوان کرد: در جامعه امروز، دو نهاد اصلی در تربیت نیروهای انسانی عالم برای دستگاه قضا، یعنی دانشگاه و حوزههای علمیه فعالیت دارند که نقش بسزایی در آموزش، فرهنگسازی عمومی و ترویج قانونمداری شامل احترام به قانون، یادگیری اصول حقوقی و تفکر قانونی ایفا می کنند.
رئیس کل دادگستری استان سمنان با تأکید بر اینکه شرع مقدس اسلام اصول بنیادینی در حوزههای عدالت، قانونمداری و نظم اجتماعی ارائه کرده است، افزود: بسیاری از این اصول به قوانین رسمی کشور تبدیل شدهاند و همکاری مشترک با دانشگاه، ابزار مؤثری برای تحقق مدیریت پیشگیرانه در وقوع جرایم و آسیب های اجتماعی، کاهش دعاوی و شکایات و سالمسازی ساختارهای اجرایی و اداری در کشور خواهد بود.
وی تصریح کرد؛ این تفاهمنامه سه جانبه گامی مهم در مسیر تحقق حکمرانی اسلامی بر پایه شرع مقدس و مشارکت فعال نهادهای علمی در اجرای سیاستهای قضایی کشور محسوب می شود.
همزمان با سفر رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه به استان سمنان، کتابخانه دادگستری این استان نیز به نرم افزار کتابخانه ای سیمرغ مجهز شد و به شبکه کتابخانه های قوه قضاییه پیوست.
گزارش تصویری:
بازتاب سفر استانی رئیس پژوهشگاه به استان سمنان در خبرگزاری میزان