سومین نشست نقد رأی با موضوع استرداد طفل با همکاری دادگاه های تجدید نظر و معاونت منابع انسانی استان تهران روز دوشنبه ۲۳ آبان ماه ۱۴۰۱ برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، در این نشست که جمعی از روسا و مستشاران تجدید نظر نیز حضور داشتند، دکتر محمدرضا زندی با اشاره به اصل ۱۶۶ قانون اساسی و مواد ۲۱۴ و ۲۹۶ قانون آیین دادرسی کیفری که به موضوع اوصاف رأی پرداخته است، گفت: رأی باید مستدل و مستند به مواد قانون و اصولی باشد که بر اساس آن حکم صادر شده است و سه خصیصه مستند، مستدل و موجه بودن در رأی نکات مهمی هستند که صاحبان قلم باید آن را مدنظر قرار دهند که می تواند موجب بهبود آرای صادره شود.
دکتر زندی اظهار داشت: تاکید پژوهشگاه قوه قضائیه بر توجه به رأی، استواری نثر، بایدها و نبایدهای نگارشی است، البته باید ساختار شکنی انجام شود. برای مثال عبارت «در خصوص» را می توان تغییر داد و از نگارش های جدیدتری استفاده کرد.
وی با بیان این که جلسات نقد رأی به محتوا، استواری و اتقان آرا تمرکز خواهد داشت، گفت: موضوع سومین نشست نقد رأی، موضوع استرداد طفل است که رعایت تشریفات در این موضوع نشده است.
استقبال از این نشست که با شرکت ۳۷ قاضی، مستشار و رئیس شعبه دادگاه تجدید نظر همراه بود، حاضرین بر ادامه بحث های تخصصی در جلسه بعدی تاکید کردند.