وضع محکم قوانین باید مانع ظلم مردان به زنان شود

رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه گفت: وضع قوانین مربوط به زنان در خانواده باید آن چنان محکم باشد که مردان قادر به ظلم به زنان نباشند.

به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مهدی هادی در جشنواره ملی آراء قضایی با محوریت زن و خانواده گفت: این جشنواره صرفاً مربوط به آراء قضایی در این حوزه نیست بلکه آسیب‌شناسی آرا نیز مورد توجه قرار گرفته است.

دکتر هادی با بیان اینکه همکاری قوا امر مبارکی است و دو مجموعه قوه قضاییه و قوه مجریه می‌توانند در امور مختلف به آن بپردازند، گفت: با توجه به دسترسی به اسناد و پرونده‌ها از این به بعد می‌توانیم با معاونت امور زنان و خانواده برنامه‌های مفصلی برای حل مشکلات داشته باشیم.

وی با اشاره به سخنان رهبری که فرمودند “در جامعه ما در درون برخی از خانواده‌ها نسبت به زنان ظلم می‌شود “گفت: این جمله یعنی وضعیت خانواده در جامعه، وضعیت مطلوبی نیست و در مورد راه حل نیز فرمودند وضع قوانین مربوط به زنان در خانواده باید آن چنان محکم باشد که مردان قادر به ظلم به زنان نباشند.

تاکید معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به اصلاح رویه ها برای کاهش طلاق

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان اینکه رویه‌های قانونی و قضایی حوزه زن و خانواده باید اصلاح شود تا طلاق کاهش یابد، گفت: در جلسه ستاد ملی زن و خانواده، طرح مشاوره چهار سال اول ازدواج تصویب شد و با این طرح از آسیب طلاق که در سال های گذشته رو به افزایش بوده پیشگیری خواهد شد.

انسیه خزعلی در ادامه با اشاره به رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری، توجه ویژه به حوزه زن و خانواده را ضروری دانست و اظهار امیدواری کرد این گونه نشست‌ها به تغییر و بهبود رویه‌ها و عملکردها کمک کند.

وی ادامه داد: ریاست قوه قضاییه نیز اهتمام ویژه به موضوع زنان دارند که امیدواریم با ادامه این ارتباط و همکاری فراقوه‌ای در حوزه زنان بتوانیم خواست رهبری را محقق کنیم.

خزعلی، تعداد زندانیان زن در کشور را نسبت به سایر کشورهای جهان اندک دانست و گفت: یکی از اهداف ما این است که به گونه‌ای خانواده زندانیان را تحت پوشش قرار دهیم و به همین دلیل طرحی تحت عنوان «زنان برای زنان» را مطرح کردیم که انشالله با حمایت سازمان زندان‌ها و جمعیت‌هایی که حامی خانواده زندانیان هستند بتوانیم آن را به سرانجام برسانیم.

وی در بحث زنان بزه دیده گفت: خیلی از آسیب‌هایی که به این افراد وارد می‌شود تا پایان عمر با آنها باقی می‌ماند، از این رو قضات باید عادلانه‌تر به این مسئله نگاه کنند. قاضی باید به مشکلات زنان آسیب دیده گوش دهد و ببیند که چقدر حکم  او می‌تواند درمانگر باشد.  اگرچه گاهی بعضی از شرایط باعث ایجاد بزه می‌شود و این امر مختص کشور ما هم فقط نیست.

خزعلی گفت: قضات نه فقط در محدوده قانون و یک جانبه، بلکه به زمینه‌های تربیتی، اجتماعی و جامعه شناسی در جرایم مختلف توجه کنند.

وی تصریح کرد آن چیزی که در قوانین اسلام است اگر پیاده شود، بهترین حمایت از زن در جامعه انجام می‌شود و می‌تواند الگوی خوبی را برای زن و خانواده به دنیا معرفی کند.

معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با بیان این که برای برنامه‌ریزی، سیاستگذاری، هدایت، هماهنگی، سازماندهی، دیده‌بانی، پایش و ارزشیابی در حوزه زنان و خانواده باید رصد انجام شود، گفت: بعد از شناسایی باید حل معضلات آن حوزه را در دستور کار خودمان قرار بدهیم.

خزعلی گفت: اکنون آسیب‌های زنان را در استان‌های مختلف شناسایی کرده و امیدواریم با همراهی قوه قضاییه در حوزه آمار مربوط به زنان اقدامات لازم را انجام دهیم.

در جشنواره ملی آراء قضایی با محوریت زن و خانواده که به همت پژوهشگاه قوه قضاییه و معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری برگزار شد، از قضات دارای آرا برتر در حوزه زن و خانواده و همچنین پژوهشگران فعال این حوزه نیز تقدیر شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *