رئیس پژوهشگاه قوهقضاییه گفت: پژوهشهای قضات میتواند زمینه ساز تحول در دستگاه قضا باشد.
آیین رونمایی سه جلد از تازههای نشر دادگستری استان فارس و تقدیر از پژوهشگران برتر مجموعه قضایی و سازمانهای وابسته به قوه قضاییه در فارس با حضور رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه برگزار شد.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مهدی هادی، با بیان اینکه دادگستری استان فارس در امر پژوهش بین دادگستریهای کشور هم پیشگام است و هم رتبه اول را دارد گفت: جلسات مختلف نقد و تحلیل آرا، جمع آوری آرا و اقدامات پژوهشی که در فارس صورت میگیرد در بین استانهای کشور جایگاه ویژهای دارد.
وی با بیان این که دادگستری فارس در نقد و تحلیل آرای قضایی نیز در سراسر کشور پیشتاز است خاطرنشان کرد: دادگستری فارس با برگزاری نشستهای قضایی از وزانت علمی لازم برخوردار است و این امر موجب شده که جایگاه ویژهای را در کشور به خود اختصاص دهد.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه این پژوهشها را در راستای سند تحول قضایی دانست و افزود: پژوهشهای قضات، آرای پژوهش محور و ایدههای نو درباره مسائل مهم حقوقی میتواند یکی از زمینههای تحول در قوه قضاییه باشد که اجرای برخی از موارد به پژوهشگاه قوه قضاییه محول شده است.
حجت الاسلام والمسلمین هادی با تاکید بر اینکه پژوهشگاه قوه قضاییه پل ارتباطی بین دانشگاه و دادگستری است، بیان کرد: اقداماتی که بر مبنای پژوهش و تحقیق علمی باشد در تصمیم گیریهای مدیریتی نقش عمدهای ایفا میکند.
وی در خصوص ارتباط علمی دستگاه قضایی با سایر دستگاهها نیز اظهار کرد: برای اولین بار در استان فارس الگوی سه گانه پیوند دادگستری فارس، دانشگاه شیراز و همچنین پژوهشگاه قوه قضاییه برقرار شده تا دانشگاه و پژوهشگاه بتوانند از ظرفیت دادگستری استفاده کنند.
رئیس پژوهشگاه قوه قضاییه با بیان اینکه مرکز مشترک پژوهشی ایجاد شده گام مثبتی برای استفاده از ظرفیتهای دانشگاهی است، تصریح کرد: پژوهشگاه در موضوعات خاصی همچون قانون حمایت از کودکان و نوجوانان، تعامل و همکاری بین دستگاهی با ۹ دستگاه اجرایی از جمله سازمان بهزیستی، آموزش و پرورش، زندان و نهادهای دیگر از جمله استانداری را قانونی کرده است.
دادگستری فارس در دوره تعالی بر مسائل محوری و رفع چالشها متمرکز است
رئیس کل دادگستری استان فارس در آیین نکوداشت پژوهش در دادگستری و رونمایی از جلدهای دوم و سوم «آرای دادگستری در بوته نقد و تحلیل» و جلد نهم «نشستهای قضایی دادگستری کل استان فارس» با بیان اینکه مجموعه قضایی استان علاوه بر وظایف ذاتی و امور محوله جاری از پژوهش غافل نبوده است، گفت: دادگستری در دوران تحول و تعالی بر مسایل محوری و مهم و رفع چالشها متمرکز است.
حجت الااسلام والمسلمین سید کاظم موسوی، با اشاره به رونمایی از جلدهای دوم و سوم «آرای دادگستری در بوته نقد و تحلیل» و جلد نهم «نشستهای قضایی دادگستری کل استان فارس» در این مراسم اظهار کرد: درصدد هستیم با گردآوری نظرات قضات استان، آرا را به نقد بگذاریم و به جامعه علمی کشور ارائه کنیم.
وی افزود: قضات فارس علاوه بر اینکه کار قضایی انجام میدهند از فعالیتهای پژوهشی هم غافل نیستند و در بسیاری از زمینه های پژوهشی در کشور صاحب نظر و دارای رتبه عالی علمی هستند.
حجت الااسلام والمسلمین موسوی دعاوی خانوادگی را از جمله پروندههای مطرح شده در تحلیلهای علمی و پژوهشی و جلسات نقد و تحلیل ذکر کرد و بیان داشت: در دعاوی خانوادگی کارگروههای متعددی برای بقا و استحکام خانواده تشکیل شده تا مرکزی به نام «پیوند زندگی» راه اندازی شود که این مرکز در دهه فجر افتتاح میشود.
وی دعاوی حوزه اراضی را یکی از موضوعات مورد بحث در نشستهای علمی عنوان کرد و گفت: در این زمینه هم اقدامات پژوهشی متعددی انجام شده که یکی آنها سند دار کردن اراضی ملی است.
رئیس کل دادگستری فارس، در رابطه با همکاری پژوهشگران خارج از دستگاه قوه قضاییه که تمایل به همکاری دارند، گفت: پژوهشگرانی که در راستای موضوعات مبتلا به حقوقی، قضایی و اجتماعی پژوهش کنند، قطعا مورد حمایت دادگستری فارس قرار میگیرند.
این مراسم با تجلیل از پژوهشگران برتر مجموعه قضایی و سازمانهای وابسته به قوه قضاییه در استان فارس به کار خود پایان داد.