معاون حقوقی و امورمجلس قوه قضاییه با اشاره به ایده های تحولی رئیس دستگاه قضا گفت: پژوهشگاه میتواند با سیاستپژوهی در این مسیر گام بردارد.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع رسانی پژوهشگاه قوه قضاییه، دکتر بهزاد پور سید در بازدید خود از پژوهشگاه گفت: بعد از دوره ده ساله، پژوهشگاه اکنون وارد دوره تثبیت شده است و نیازمند برنامه ای مدون وحرکتی انفجاری برای تعالی است تا با افزایش اثرگذاری به عنوان ابزار تصمیمساز مسئولان قضایی باشد.
پورسید که سال های زیادی تجربه مدیریتی در پژوهشگاه و پس از آن تجربه مدیریت پژوهش در سایرقوا را داشته است، تمرکز بر موضوع محوری و مساله یابی را از معضلات قوهقضاییه عنوان کرد و گفت: برخی از موضوعاتی که به عنوان نیاز و مسائل دستگاه قضایی مطرح میشود پس از بررسی دقیقتر معلوم میشود مسائل اولویت دار نبوده یا اصلا مساله نیستند، بنابراین شناسایی نیازهای واقعی قوه قضاییه از کارهای بسیار مهم پژوهشی است.
رییس شورای پژوهشی قوهقضاییه افزود: عملیاتی کردن نتایج پژوهشها منوط به اثرگذار بودن نتایج آنها در حل مشکلات نظام قضایی است و باید بین نظام تصمیمسازی و پژوهش هماهنگی کامل وجود داشته باشد.
پورسید افزود: حوزه مطالعات امروزه قطعا باید بین رشتهای باشد و مرزهای بین گروهها و پژوهشکدهها کمرنگ شده و درباره مسائل پژوهشی باید همه جوانب دیده شود. همچنین مدیریت زمان در انجام پژوهشها بسیار مهم است و نتیجه پژوهشها باید زمان تصمیمگیری در دسترس مدیران و تصمیمسازان باشد تا مدیریت مبتنی بر دانش محقق شود.
معاون حقوقی و امورمجلس قوه قضاییه ادامه داد: بسیاری از کتابهای مرکز مطبوعات، کاربردی هستند و باید روشی اتخاذ شود که این مجلدات به راحتی در اختیار قضات قرار بگیرد. مباحث مربوط به آرای قضایی و ایجاد ارزش افزوده بر آن که انحصارا در اختیار پژوهشگاه است فرصت بسیار خوبی برای انجام پژوهشهای کاربردی با مشارکت حقوقدانان است.
وی پژوهش را کاری عاشقانه، دلسوزانه، دغدغهمند و البته همراه با قناعت دانست و گفت: پژوهشگر اگر دغدغهمندی نسبت به مسائل قوهقضاییه نداشتهباشد نمیتواند به حل مشکلات نظام قضایی کشور کمکی کند. پژوهشگر باید آزادانه فکر کند، آزادانه بنویسد و پای نظرات خود بایستد و هرکجا هم متوجه شد اشتباه کرده است از نظر خود عدول کند.
وی ادامه داد : معیار ارزیابی پژوهش ها کمی نیست و ارقام در مباحث پژوهشی ارزشی ندارد، آنچه مهم است محتوای پژوهش و اثرگذاری آن است.
معاون حقوقی و امورمجلس قوه قضاییه افزود : پژوهشگر بعد از اتمام پژوهش یکبار خروجی کار خودش را از نگاه قاضی و مدیر قضایی مطالعه کند و خودش را جای او بگذارد و ببیند میتواند بر مبنای آن اتخاذ تصمیم کند و آیا هدف پژوهش محقق شده است یا خیر.
پورسید با بیان این که موضوعات پژوهشی ابعاد بسیار گوناگون دارد، گفت: نتایج برخی پژوهشها نشان می دهد موضوع بسیار ساده و تک بعدی دیده شده است که نیازمند تغییر این دیدگاه هستیم.
وی ابراز امیدواری کرد که پیوست پژوهشی برای همه پیشنهادهای مطرح در سطح کلان دستگاه قضایی با اتکا به ظرفیت پژوهشگاه ایجاد شود.
در ابتدای این نشست، دکتر مهدی هادی رئیس پژوهشگاه قوهقضاییه و روسای پژوهشکده ها به طور جداگانه، گزارشی از فعالیتهای پژوهشگاه ارائه دادند.