مسئولیت شعبه شرکت های تجاری، رابطه آنها با شرکت مادر و حدود مسئولیت مدیران با تحلیل رأی صادره از شعبه ۲۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران بررسی می شود.
به گزارش روابط عمومی و اطلاعرسانی پژوهشگاه قوهقضاییه، در این رأی، قاضی با استفاده از نظریات نوین، تفکیک های سنتی را کنار گذاشته و با توجه به واقعیات و عرف تجاری، بدون تمایز شرکت و شعبه، حکم به مسئولیت تضامنی هر دو داده است،
بر اساس قاعده Alter ego که رای صادره از شعبه ۲۰ دادگاه عمومی حقوقی تهران از آن تبعیت می کند، امکان جلوگیری از سوء استفاده و تقلب نسبت به قانون فراهم شده و به دلیل شرایط حاکم بر موضوع حجاب، شخصیت حقوقی که گاه میان شرکت مادر و شعبههای آن و گاهی میان شرکت و سهامداران است، از بین میرود. به عبارت دیگر علیرغم اینکه شرکت، شخصیت حقوقی مستقلی دارد اما شخصیت شعبه شرکت با شرکت مادر یا شرکت با سهامداران یکسان فرض میشود و مسئولیت گسترش مییابد.
در ادامه نشستهای نقد رأی اداره وحدت رویه قضایی پژوهشگاه قوه قضاییه، رأی دکتر هانی حاجیان، قاضی صادرکننده رأی، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ در دانشگاه علوم قضایی نقد و بررسی می شود.
این نشست که با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه، اداره کل آموزش معاونت منابع انسانی قوه قضاییه و هسته مطالعات تحلیل و نقد رویه قضایی انجمن علمی دانشگاه علوم قضایی برگزار می شود، ساعت ۱۶ میزبان علاقمندان خواهد بود.